Zakelijke hypotheek berekenen
Voordat wij beginnen met jouw verzoek en de zakelijke hypotheek berekenen vinden wij het ook altijd oprecht interessant wie jij bent en daarnaast de activiteiten binnen jouw onderneming. Een zakelijke hypotheek is niet alleen even berekenen, aanvragen en door. Een zakelijke hypotheek begint in de basis bij jou als ondernemer en uiteindelijk zullen wij de verschillende mogelijkheden en daarmee de hypotheek berekenen.
Financieringsopzet
Hierbij zullen wij ook altijd een financieringsopzet opstellen waarbij je precies kan zien wat de hoogte van de financiering zal worden op basis van de koopsom, overdrachtsbelasting en alle overige kosten en vervolgens na aftrek van de eigen inbreng is zichtbaar wat de uiteindelijke financieringsbehoefte is voor de aankoop van jouw pand.
Op basis hiervan is een zakelijke hypotheek berekenen natuurlijk altijd transparant en weet jij als ondernemer duidelijk waar je aan toe bent en wat er van jou verwacht wordt als het gaat om de eigen inbreng. Vervolgens bespreken wij de rente, maandelijkse aflossing en maandlasten.
Of het nou een annuïtaire of lineaire hypotheek wordt wij nemen jou stap voor stap mee in de mogelijkheden wanneer wij de hypotheek berekenen. Van eenmalige kosten tot aan een eventuele risico opslag een financiering van een pand betreft toch vaak een traject waarbij meerdere partijen aan elkaar verbonden moeten worden.
Onze zakelijk hypotheek adviseurs berekenen jouw eigen inleg per vastgoed door zodat je op voorhand ook kan inschatten wat er vanuit jouw eigen vermogen benodigd zal zijn wanneer wij de zakelijke hypotheek berekenen. Wat je kan lenen hangt nu eenmaal samen met de marktwaarde en de te betalen rente.
Wat is nou een zakelijke hypotheek?
Een zakelijke hypotheek is een langlopende financiering waarmee de aankoop of verbouwing van zakelijk onroerend goed gefinancierd wordt. Je kunt een bedrijfspand aanschaffen voor eigen gebruik maar ook voor de verhuur.
De meeste geldverstrekkers richten zich op een particuliere hypotheek maar wij daarentegen zijn voor op het gebied van zakelijke hypotheek en daarmee het bedrijfspand financieren een gespecialiseerde hypotheekbank met meerdere adviseurs in dienst.
Looptijd zakelijke hypotheek
Meestal is de looptijd van een zakelijke hypotheek 20 jaar. Hierbij zijn verschillende factoren van belang maar ook met name waar we de zakelijke hypotheek afsluiten. Beleidsmatig verschillen de voorwaarden bij de verschillende partijen nu eenmaal. Heb je een voorkeur voor een korte of maximale looptijd? Wij denken graag mee omtrent jouw onderneming en de mogelijkheden van de financiële instellingen waar wij zaken mee doen. Inmiddels zijn dit ruim 50 geldverstrekkers. Wanneer wij de zakelijke hypotheek berekenen zullen wij hier ook rekening mee houden voor wat betreft de eigen voorkeur in combinatie met wat de maandlasten worden, wat kan je lenen en wat wordt de te betalen rente. Het één hangt vaak samen met het ander en de maandlasten zijn ook afhankelijk van de eventuele maandelijkse aflossing en de marktwaarde van het pand.
Zakelijke lening
Of je nou je zaak wilt uitbreiden, extra personeel wilt aannemen, geld nodig hebt voor werkkapitaal of gewoon wilt groeien er kan een fase komen waarbij je bij voorbaat weet dat je de lening en daarmee de investering binnen een maximale looptijd van 5 jaar weer terug verdient hebt. Hierbij is het belangrijk dat de geldverstrekker betaalt op korte termijn zodat jij als ondernemer snel kan investeren. De meeste banken waar wij zaken mee doen kennen soortgelijke constructies voor een zakelijke hypotheek.
Aflossen
Gaat het nou goed met je bedrijf en laat jouw financiële situatie het toe dan kan je ten alle tijden boetevrij aflossen. Financiële gezondheid binnen een onderneming blijft natuurlijk van cruciaal belang. Mocht de marktwaarde van jouw pand tijdens de looptijd van de lening ook stijgen dan kan je in aanmerking komen voor een lagere rente waarbij er altijd een taxatie gevraagd wordt waarin de waarde van het pand ook benoemd staat. Laat ons tijdig de zakelijke hypotheek berekenen en de gevolgen van een extra aflossing in combinatie met de marktwaarde.
Eigen inbreng zakelijke hypotheek
Hoogte eigen middelen
Wanneer je een bedrijfspand wilt aankopen zal de adviseur de volledige hypotheek berekenen. Van belang is de totale financiering behoefte en de maximale hypotheek. Het verschil hiertussen zal opgevangen moeten worden met eigen middelen. De eigen middelen kunnen trouwens ook opgenomen worden vanuit een bestaand pand welke u in bezit heeft waarbij wij de overwaarde gebruiken als een zogenoemde cash out, erg interessant.
Kosten zakelijke hypotheek
Bij het financieren van een bedrijfspand betaal je altijd eenmalige kosten en vervolgens heb je te maken met maandelijkse lasten welke ook weer afhankelijk zijn van een aantal factoren waaronder de hoogte van de hypotheek. Als voorbeeld bij bijvoorbeeld een lineaire hypotheek blijft het bedrag welke u voor de lineaire aflossing betaalt gelijk. Daarnaast natuurlijk de zakelijke hypotheekrente welke betaalt wordt behorende bij de desbetreffende gekozen rentevaste periode.
Zakelijke hypotheek berekenen
Of je nou een startende ondernemer bent of al tientallen jaren actief bent er komt een moment dat je wilt investeren in een bedrijfspand. Hierbij is het van belang dat de adviseur op korte termijn zekerheid kan geven en een indicatie van de totale financiering in combinatie met de eigen inbreng voor de aankoop van het pand.
Kosten waar aan gedacht kan worden zijn overdrachtsbelasting, taxatie kosten, notaris kosten, bouwkundige keuring maar ook bemiddelingskosten. Of je nou bij ons op kantoor komt of online onze adviseurs helpen graag en berekenen alles met u door.
Aanvraag
Hoe mooi ondernemen ook is er komt ontzettend veel op je af bij de aankoop van een bedrijfspand waar je niet direct voor kiest. Onze adviseur zorgt ervoor dat je in beeld hebt wat je maandlasten worden en daarnaast welk rentepercentage daaraan komt te hangen. Een basisrente of toch een opslag? Extra aflossen of toch niet? Wij nemen alles met je door en zorgen ervoor dat de hypotheek aanvraag voor de aankoop van jouw bedrijfspand bij de juiste partij terecht komt. Door onze jarenlange ervaring in het vak hebben wij vaste accountmanagers bij de verschillende partijen en op deze manier verloopt het proces ook soepel.
Rente
Of je nou kiest voor een korte rentevaste periode of toch liever een langere rentevaste periode? Het één hangt natuurlijk samen met het ander wanneer je met name kijkt naar de te betalen maanlasten van jouw hypotheek. Daarnaast kan er vanuit de basisrente sprake zijn van een risico opslag. Deze is vaak afhankelijk van de financiële positie van jouw onderneming en of jou onderneming valt in een risicovolle groep voor de geldverstrekker. Uiteindelijk ben jij het welke vanuit jouw onderneming de geldverstrekker betaalt voor jouw bedrijfspand.