053 – 480 24 00 info@bedrijfshypotheek.nl

Bedrijfspand financiering

Een passende hypotheek voor uw bedrijfspand. Bent u ondernemer en zoekt u naar mogelijkheden om uw bedrijfspand te financieren? U bent bij bedrijfshypotheek.nl direct aan het juiste adres om ieder bedrijfspand te financieren. Of het nou gaat om een zakelijke hypotheek, commercieel vastgoed, alternatieve financiering of toch een reguliere financiering wij helpen graag met een passende bedrijfshypotheek voor uw bedrijfspand.

financiering bestaand bedrijfspand

Wanneer u een bedrijfspand in bezit heeft of u wilt een nieuw bedrijfspand kopen dan helpen wij u graag met dit zakelijk vastgoed. Onze financieel adviseur gaat graag een persoonlijk gesprek met u aan. Wij vinden het belangrijk om de ondernemer te leren kennen alvorens wij een bedrijfspand financieren. Op het moment dat wij de financiering of herfinanciering in kaart brengen is een onderdeel hiervan ook het feit of er meerdere bedrijfspanden in bezit zijn. Dit kan van belang zijn wanneer u eigen middelen nodig heeft voor de aankoop van het onroerend goed waarbij deze eigen middelen in het bestaande vastgoed zit. Er kan dus een eigen inbreng gerealiseerd worden door een cash out op één van de bestaande panden te realiseren.

Financieringsaanvraag

Op het moment dat we de haalbaarheidscheck met u besproken hebben en overgaan op een financieringsaanvraag dan zijn er een aantal zaken welke wij met u bespreken. Of het nou om een bedrijfspand voor eigen gebruik gaat, winkelpand, beleggingspand, kantoor of vastgoedfinanciering hou er altijd rekening mee dat we het totale dossier beoordelen nadat we de stukken hebben ontvangen. Wilt u tezamen met de financiering ook gelijk een lening opnemen voor verduurzamen dit is vaak geen probleem. Sterker nog een C-label maakt bij veel financiers zelfs een ruimere loan to value mogelijk met de daarbij behorende rente en aflossing. De verschillende partijen waar wij mee samenwerken zijn afhankelijk van de marktwaarde in combinatie met het in te brengen eigen geld meestal bereid om te investeren en daarmee de financiering met eventuele verbouwing te verstrekken. Kiest u voor een looptijd van vijf jaar, tien jaar of toch liever twintig jaar? Wij vergelijken de maandlasten voor u zodat u een overwogen beslissing kan namen voor uw vastgoedfinanciering.

Alternatieve financieringen

Afhankelijk van verschillende factoren kan het zo zijn dat de financiering neergelegd wordt bij alternatieve financiers zoals Collin Crowdfund of toch business angels. Hierbij is het van belang dat de adviseur business angel kennis heeft en hierbij kunt u denken aan non bancaire financiering maatschappijen waarbij vaak (oud) ondernemers vermogen hebben opgebouwd welke ze willen investeren in andere bedrijven. Vanzelfsprekend kijken zij ook naar zekerheden en het onderpand maar door één op één te ondernemen is er veel te bespreken met de investeerders voor een nieuwe financiering of herfinanciering van uw pand. Ook hierbij altijd kijken naar de inbreng, maandlasten en met name de marktwaarde van het onderpand of bedrijfsruimte. Wanneer innovatieve ondernemingen een hypotheek afsluiten met een minimale eigen inbreng dan zijn hierin vaak ook ruime mogelijkheden voor matching capital.

Verhuur

Wanneer u een kantoorpand wilt aankopen en op zoek gaat naar een financier welke het accepteert dat er ook een deel verhuurt wordt dan zijn hier ook ruimte mogelijkheden. Meestal kunt u tot 40 procent verhuren aan derden. Er kan als zekerheid gevraagd worden om aanvullende documenten vanuit de geldverstrekker of investeerders. Aan het pand of het zogenoemde vastgoed zal ook een waardebepaling voor de hypotheek vastgesteld moeten worden. De meest reguliere banken achten een taxatie wenselijk maar alternatieve vastgoedfinanciers niet. Bespreek dit dus altijd met één van onze adviseurs.

Bedrijfspand financiering - vervroegd aflossen

Heeft u zakelijk vastgoed met een bestaande financiering waarbij de loan to value en daarmee de maandelijks rente op uw bedrijfspand omlaag kan. Wij denken graag met u mee door een extra aflossing op het bedrijfspand door een eigen inbreng of toch een zakelijke hypotheek op een ander bestaand bedrijfspand door een financiering te realiseren. Door een nieuw hypothecair krediet te realiseren op een bedrijfspand kan hiermee een prima financiering gerealiseerd worden waarmee u bij uw reguliere bank voor uw bedrijfspand in een lagere loan to value uitkomt en hiermee bespaart op uw rente en aflossing. Met de nieuwe zakelijke hypotheek betaal je uiteindelijk vaak minder hypotheek voor je pand. Wil je toch een hogere aflossing in je hypotheek of een langere looptijd van je financiering? Geef gerust aan wat je wensen zijn met betrekking tot de onderneming en het pand en wij denken graag mee met u en uw onderneming.

Hypotheek bedrijfspand

Wilt u uw bedrijfspand financieren met een financiering welke bij u past. Het financieren van een bedrijfspand vergt nu eenmaal een groot aantal aandachtspunten. Te denken valt aan in eerste instantie het waarde van het pand in combinatie met eventueel meerdere bedrijfspanden en financieren we tot een miljoen euro of meer. De waarde van het pand in combinatie met wat u wilt financieren maakt de benodigde loan to value welke ook bij zakelijke financieringen behoorlijke invloed heeft op de lening en eventuele investeerders.

Herfinancieren

Wanneer een bestaande hypotheek op een pand of meerdere bedrijfspanden vanuit de geldverstrekker of investeerders voor herfinanciering in aanmerking komen dan heb je vaak te maken met een gunstige loan to value waarbij de hypotheek ten opzichte van de marktwaarde van het pand door eigen geld of aflossingen uit het verleden gunstig uitkomen in de hypotheek. Hoe lager de hypotheek ten opzichte van de marktwaarde van het bedrijfspand of de bedrijfspanden hoe gunstiger de loan to value en daarmee een lagere risico opslag van de hypotheek.

Marktwaarde

De marktwaarde van het pand of de bedrijfspanden hoeft niet altijd met een taxatierapport vastgesteld te worden. Er zijn meerder geldverstrekkers welke zakelijk investeert en daarmee financieren in bedrijfspanden door zelf de waarde te bepalen van het bedrijfspand. Wilt u dus een bedrijfspand financieren en vraagt u hiervoor een financiering aan laat dan niet direct de marktwaarde bepalen van het bedrijfspand.

Advies nodig over bedrijfspand financiering? Laat ons contact opnemen!

    Waarom:


    Voorkeursdatum

    Voorkeur soort afspraak

    (op basis van het beantwoorden van de vragen komt deze bij ons binnen en wordt u binnen 2 werkdagen gebeld)