053 – 480 24 00 info@bedrijfshypotheek.nl

Herfinanciering vastgoed

Heeft u al een lopende financiering lopen op een bestaand pand of beleggingspand? Bij ons kunt u vanzelfsprekend ook terecht voor het laten herfinancieren van deze vastgoed hypotheek. Wanneer u vastgoed bezit met een bestaande financiering of toch vrij van hypotheek dan kunnen we meestal gaan tot het financieren van ongeveer 80 of 85% van de getaxeerde waarde.

Werkwijze

Hoe werkt herfinanciering nou in de praktijk? In eerste instantie zullen wij de bestaande lening van uw beleggingspand doorlichten. Wellicht heeft u meerdere panden ook dit is geen probleem. Uiteindelijk is het van belang dat u kunt herfinancieren tegen gunstige voorwaarden en een scherpe rente. Het komt regelmatig voor dat de looptijd van de huidige financiering afloopt en vaak is het dan dat herfinanciering overblijft.

Taxatiewaarde

Bij herfinancieren van vastgoed is ook een taxatie verplicht. Ook hierbij zullen wij bij de verschillende partijen vooraf met u afstemmen hoe het gehele proces verloopt en wat er van u verwacht wordt als het gaat om uw bestaande beleggingspanden of vastgoedfinanciering. Hierbij kan ook gedacht worden aan de nieuwe looptijd, eigen inbreng, eventuele huurinkomsten in combinatie met de financieringsvoorwaarden welke voor u als aanvrager van belang zijn. Indien benodigd zal de waarde in verhuurde staat ook benoemd worden in de taxatie.

Gunstig?

Uiteindelijk is het maandelijkse bedrag welke voor de hypotheek wordt afgeschreven natuurlijk ook van belang wanneer u kiest voor een bepaalde herfinanciering. In de aanloop naar de herfinanciering zal er ook in kaart gebracht worden hoeveel u wilt aflossen ten tijde van de looptijd of juist niet. Dit is en blijft in de wereld van financieren een uitdaging waar wij vol passie en plezier in het belang van onze klant zullen handelen.

Verhuurde staat

Zodra de aanvraag eenmaal looptijd zal de taxateur ingeschakeld moeten worden. Vervolgens kan er sprake zijn van een pand welke u aankoopt waarbij er sprake zal zijn van verhuur. Een soortgelijke financiering of herfinanciering is voor ons ook geen probleem.

Verschillende taxatiewaarden

In deze is het belangrijk dat er in de taxatie naast de normale marktwaarde ook een taxatiewaarde benoemd staat in verhuurde staat. Deze marktwaarde in verhuurde staat ligt doorgaans lager dan de normale marktwaarde. In de meeste gevallen is een geldverstrekker ertoe in staat om maximaal ongeveer 80 tot 85% van de marktwaarde in verhuurde staat te financieren of herfinancieren.

Lange termijn

Wij hebben jarenlange ervaring met vastgoed beleggers en het blijft voor ons een passie om samen de bestaande portefeuille uit te breiden waarbij op lange termijn vermogen in de vorm van kapitaal opgebouwd kan worden door middel van op de juiste manier te financieren. Of het nou enkel één beleggingspand betreft of een gehele vastgoedportefeuille welke wordt verhuurd met meerdere leningen wij zullen altijd samen met de vastgoedbeleggers kijken naar het meest passende en daarmee gunstige scenario.

Commercieel vastgoed

Indien u een bestaande vastgoedportefeuille heeft dan kunt u om verschillende redenen kijken of deze in aanmerking komen voor een herfinanciering. Wij zullen samen met u naar het bestaande pand kijken of de eventuele portefeuille om te kijken of deze voor herfinanciering in aanmerking komen. Er zijn in deze bepaalde zaken van belang waaronder het feit wat op dit moment de marktwaarde is van het vastgoed en misschien is het wel een wens om een extra deel op te nemen voor een eventuele verbouwing.

Financieringsopzet

Wij zullen u door middel van een rekenvoorbeeld een zogenoemde financieringsopzet laten zien wat er aan investeringen vanuit uw kant verwacht worden en wat de maandlasten zullen zijn. U kunt uw bestaande beleggingsvastgoed ook inzetten om nieuwe aankopen te financieren. Dit maken wij mogelijk door de overwaarde opnieuw te financieren.

Rol adviseur

Of het nou uw wens is om te kiezen voor vastgoed herfinancieren, uw vastgoedportefeuille uitbreiden, aankoop residentieel vastgoed of de aankoop van een volgend beleggingspand wij zullen u van A tot Z ontzorgen in de gehele aanvraag en de weg naar de notaris. Of het nou gaat om fiscaliteiten of bijkomende kosten onze ervaren gecertificeerde adviseurs zullen dit bespreekbaar maken met u.

Vastgoed herfinancieren

Wij zijn gespecialiseerd in het herfinancieren van vastgoed. U kunt bij ons terecht voor het herfinancieren van enkele panden tot aan het herfinancieren van een complete vastgoedportefeuille. Door onze kennis, ervaring maar ook duurzame connecties met verschillende aanbieders weten wij uw vastgoedportefeuille tegen scherpe rentes en voorwaarden te herstructureren.

Onafhankelijk

Wij hebben aanstellingen en contacten tot méér dan 50 aanbieders voor het herfinancieren van vastgoed. Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met verschillende financier merken wij dan ook dat dit de tijdslijnen in de financieringsaanvraag van onze vastgoed beleggers ten goede komt. Een beleggingspand herfinancieren is nu eenmaal een traject welke wij graag samen met u doorlopen.

Extra aflossing

Kiest u er bij de herfinanciering voor om een extra aflossing te doen op uw lening? Ook dan zullen wij uw inbreng op de nieuwe hypotheek van uw pand volledig doorrekenen om te kijken of deze vorm van investeren met kapitaal de herfinanciering van uw pand ten goede komt. Liever later een extra aflossing doen? Dit kan ten alle tijden boetevrij!

Vastgoed financiering

Wanneer u een volgende beleggingspand aan wilt kopen voor eigen gebruik of als zijnde commercieel vastgoed dan is het een optie om de eigen middelen welke benodigd zijn in te brengen vanuit eventuele overwaarde van een bestaande pand. Hierbij kunnen nieuwe investeringen in vastgoed gefinancierd worden door het herfinancieren van verschillende panden. Ook zal er in deze een taxateur ingeschakeld moeten worden.

Eigen inleg

Het investeren in vastgoed vergt in de meeste gevallen een eigen inbreng in de vorm van kapitaal. Zijn deze eigen middelen er niet dan kan de bestaande overwaarde contant gemaakt worden om deze financiering te realiseren. Wanneer het een financiering of herfinanciering betreft waarbij het vastgoed verhuurd wordt dan vergt dit meestal meer inbreng van kapitaal en eigen geld. Vanzelfsprekend zullen wij dit met een rekenvoorbeeld toelichten voordat we overgaan op het aanvragen van de lening of leningen.

Verkoop pand

Bij de verkoop van uw vastgoed heeft u te maken met de aflossing van uw bestaande hypotheek en vanzelfsprekend kan er in bepaalde gevallen sprake zijn van een eventuele restschuld. Dit is ook de reden dat bij een vastgoed hypotheek altijd sprake zal zijn van een taxateur welke het vastgoed zal beoordelen op basis van de juiste factoren immers een eventuele restschuld daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Daarnaast kan een (verplichte) aflossing door middel van een annuïtaire of lineaire variant vanzelfsprekend ook een optie zijn. Op deze manier neemt de schuld maandelijks af en dat brengt natuurlijk ook verschillende mogelijkheden weer op de lange termijn.

Cash out

Nog een hele interessante optie waar vaak niet aan gedacht wordt is het financieren van de eigen middelen vanuit een bestaand pand en de overwinst. Op deze manier een cash out in de vorm van liquiditeiten te gerealiseerd. De mogelijkheden zijn onbeperkt en wij adviseren u hier graag bij!

Haalbaarheidscheck

    Type bedrijfspand:
    Voorkeur soort afspraak*

    (op basis van het insturen van de check komt deze bij ons binnen en wordt u ook binnen 2 werkdagen gebeld)